Kategorier
Okategoriserade

Det uppkopplade hemmet

Det blir allt vanligare att våra saker är uppkopplade mot internet vilket låter oss styra dem från våra telefoner. Nästa all teknik, från diskmaskiner till lampor går att kontrollera trots att vi inte ens är i rummet. Den nya smarta tekniken är väldigt användbar, speciellt ur ett säkerhetsperspektiv. Att till exempel ha övervakningskameror hemma var förut väldigt dyrt. De var tvungna att vara uppkopplade mot en ledningscentral som skötte övervakningen. Idag kan du själv enkelt installera övervakningskameror som du sedan kan överblicka med din mobiltelefon. 

I den här texten tipsar vi om några av de smartaste produkterna och lösningarna som vi sett och som du borde investera i om du skall göra en lägenhetsrenovering i Stockholm

Den osynliga dammsugaren

Det låter nästan för bra för att vara sant eller hur! Hur går det till? Du vet det är utrymmet som finns bakom dina köks socklar, alltså precis under dina skåp. Det är ett så kallat “dead space”, alltså ett dött utrymme som man inte kan använda. Så har det alltid varit. Tills nu! Det är nämligen en utmärkt plats att gömma sin robotdammsugare. Om man sätter dit en laddningsstation och gör en liten lucka som dammsugaren kan ta sig ut genom så behöver du faktiskt aldrig se dammsugaren, förutom då när du skall tömma den. Visst är det praktiskt!

Styr lamporna hemma

Belysningen gör otroligt mycket för ett hem. Genom att dimma ner eller ändra färgton på en lampa kan ett rum få en helt annan känsla. Tyvärr är det både dyrt och krångligt att byta lampa bara för att man vill ha en annan färgtemperatur i rummet. Idag finns det smarta lampor som gör att du både kan dimma och byta färg genom några enkla tryck på din telefon. Vad som är nästan ännu bättre är att du aldrig mer behöver komma hem till ett nedsläckt hem utan du kan tända de lampor som du vill innan du är hemma. 

Smarta lås – öppna dörren fast du inte är hemma

En av de absolut mest praktiska lösningarna är de smarta dörrlåsen. De låter dig öppna dörren för bud, hantverkare eller grannar utan att fysiskt behöva vara där. Du behöver inte heller krångla med extra nycklar. 

De som har barn vet att nycklar är ett ett ständigt problem och orosmoment. Nycklarna tappas ofta bort och ibland behöver man byta lås vilket är både dyrt och krångligt. Med ett elektroniskt smart lås kan du låsa upp för barnen även om de inte är hemma. Du kan till och med låta det var upplåst under särskilda tider då du vet att barnen skall komma hem så slipper de ringa.